Optimal Norge

Vi elsker kunnskap, og deler med glede.
Her finner du artikler om SEO, innholdsmarkedsføring, SEM, sosiale medier og inbound
– alt innen digital markedsføring, egentlig!

Slik lykkes du med videoannonsering på Facebook

Det er enklere enn noen gang å produsere video til bruk i markedsføringsstrategien. Alle kan lykkes med videoannonsering på Facebook, og det trenger ikke å koste skjorta.

Video har blitt en verdifull part i den strategiske samtalen, både hva gjelder merkevarehistorie, bygging av relasjoner og introduksjon av nye produkter. Slik lykkes du med videoannonsering på Facebook.

 

Møt kundene der de befinner seg

Vi er for lengst forbi perioden der videoannonsering var noe nytt og fremadstormende. Video er her for fullt, og vi vet at det fungerer. Etterspørselen etter mer videoinnhold fra markedsførere vokser stadig, og brukere av sosiale medier er sultne på godt videoinnhold.

Drøyt 3,4 millioner nordmenn har en Facebook-profil. Det sies at man må møte kundene der de befinner seg, og da er dette et svært godt sted å starte. Her kan du nå de som er kostbart eller vanskelig å nå på TV, da særlig unge voksne.

Aktører som vet å satse stort på kreativitet, kan i løpet av kort tid oppnå en imponerende rekkevidde på det sosiale mediet. Ved å konstruere videosnutter som fenger vil man få distribuert mye verdifull informasjon til potensielle kunder, samtidig som man får vist dem hvem man er og hva man står for.

 

Korte videoannonser er mest effektive

Tidligere var video en stor investering forbeholdt de største aktørene – i dag kan hvem som helst benytte seg av virkemiddelet til en relativt billig penge. Man trenger nemlig ikke kjente skuespillere og dyre effekter for å fange oppmerksomheten til seerne lenger. Finner man en vinkling som fenger, et budskap som engasjerer eller et design som skiller seg ut fra mengden er man langt på vei.

Korte videoannonser er å foretrekke fordi de har en høyere fullføringsfrekvens. De fleste blar seg fort gjennom nyhetsoppdateringen, og stopper kun når de ser noe som vekker interessen. Er videoen for lang risikerer man å miste seeren på veien eller at det blir et irritasjonsmoment i nyhetsstrømmen.

Det er mange som har vanskelig for å produsere videoer som kommer til poenget fort. De forstår ikke helt hvordan man kan gi all nødvendig informasjon til potensielle kunder, med kun noen få sekunder til rådighet. Det er overraskende mye man kan fortelle på kort tid om man vet hvordan å gå frem, om det så er å minne potensielle kunder på merkevaren din eller gi dem en smakebit på nye produkter som skal lanseres.

 

Mobilvennlige videoer

Mye av tiden som brukes på Facebook foregår på mobil. Det vil si at innholdet man produserer må være kompatibel med en mobilenhet, både når det gjelder format, lengde og underholdning. Det anbefales å bruke vertikal video i størrelsesforholdet 9:16, og den bør ikke være lenger enn 15 sekunder. Videoer som er lenger enn dette havner fort i kategorien «støy», så her gjelder det å levere verdien i videokampanjen så raskt som mulig.

Lyd er også en viktig faktor å vurdere når det skal konstrueres mobilvennlige videoer. Det er nemlig ikke alle som sitter på mobil som har mulighet, eller ønsker, å ha lyden på. Det gjør at man må finne en måte å fortelle historien visuelt, om det så er gjennom bilder, typografi, grafikk eller teksting.

Det finnes ingen fasit for hvordan man skal konstruere en videoannonse på Facebook som genererer den oppmerksomheten man ønsker, fordi det er så mye man kan finne på. Er det et sosialt medie som virkelig åpner for kreativ utfoldelse, eksperimentering og lek er det Facebook! Om du ikke allerede er i gang med videoproduksjon er det derfor bare å sette i gang.

 

Susann Marthinsen

Tekstforfatter og leder for innhold og SEO i Optimal Norge.

Trenger du hjelp med digital markedsføring? Kom på et uforpliktende møte, da vel!